Duitsland langs de rivieren.

Op weg naar Koblenz was vanaf het begin een regenachtige dag. Aangekomen in Regensburg aan de Rijn zagen we dat het hier ook hoog water was. De route in Duitsland was gepland langs de Rijn, Neckar, Kocher en Jagst. Waar we geen rekening mee hadden gehouden was dat in deze tijd van het jaar het water in de rivieren zeer hoog kan staan… Dat hadden we in Nederland bij de Maas ook al ondervonden. Dat maakte onze route er niet makkelijker op…. Het werd een beetje klunen en via omwegen probeerden we toch verder te komen. Na deze natte, koude en vermoeiende dag kwamen we net voor donker in Koblenz aan. De volgende dag liep de route vanaf Bingen van de Rijn af, en gingen we landinwaarts richting de Neckar. Een prachtige route volgde met vele mooie stadjes en hoog op de helling prachtig gelegen burchten. Het zonnetje kwam er af en toe bij, dat maakt het fietsen heerlijk aangenaam. Genieten geblazen! Het blijft een beetje lastig om campings te vinden die al geopend zijn, het seizoen start voor de meeste campings op 1 april. Dat maakte het zoeken naar een overnachting soms best lastig maar ook wel weer spannend. Dan overnacht je in een tuin van een restaurant en de volgende dag lig je in een stapelbedje in een jeugdherberg. En na een lange en ook weer hele natte dag in een kamertje boven een kroeg.

Gelukkig zagen de voorspellingen er steeds beter uit, zou de lente nu dan toch echt in aantocht zijn? Het is eindelijk boven de 10 graden en het wordt een heerlijke dag naar Augsburg. Windje in de rug, zon op je bolletje en voor je het weet staat de teller op 124 km. Ons dagrecord! We kamperen buiten de stad en we kunnen ’s avonds lekker buiten eten zonder dat we helemaal koud worden. Genieten geblazen, dit is waar we het voor doen! De volgende dag start weer met een lekker zonnetje en na een heerlijk ontbijtje is het tijd om te vertrekken. We weten dat we vandaag de magische grens van 1000 km gaan halen. Leuk, leuk, leuk! Na 60 km is het zover: in het plaatsje Oberpfaffenhofen verspringt onze teller op 1000 km. Na een selfie en een high-five vervolgen we onze route. We vinden vandaag een plekje aan het Lake Starnberg op een camping tussen de ezels. De tipi’s zijn nog niet opgebouwd maar we mogen ons tentje er wel onder zetten. Een super leuk plekje.

We zijn vandaag begonnen aan een nieuwe route. Onze geplande route liep via Augsburg – Garmisch Partenkirchen door Oostenrijk naar Noord-Italie. In Venetie aangekomen richting Kroatie om dan via de kust naar Griekenland af te zakken. In verband met het heersende coronavirus kunnen we niet door Italie, dit land zit op slot. Gelukkig hebben wij Jan Pit, een meester in routes maken. Hij heeft voor onze een nieuwe route gemaakt vanaf Augsburg. Deze route loopt via het Oostenrijkse Salzburg en Klagenfurt door Slovenie naar de kust van Kroatie. Daar willen we onze geplande route gaan vervolgen. De komende dagen de laatste kilometers door Zuid-Duitland, op naar Oostenrijk.

11 gedachten over “Duitsland langs de rivieren.

 1. Woehoee.. BIKKELS!!!
  Jullie eerste 1000 km zit erop!! Echt een topprestatie zo door weer en wind heen!
  Hopelijk komt nu gauw de lente, dat maakt het allemaal wat makkelijker!
  Fijn dat jullie Italië nu met het corona kunnen meiden.
  Op naar Oostenrijk!
  Veel plezier toppers,
  geniet er lekker van!

 2. Jammer van die massa’s water van bovenaf. Zo de weersvoorspelling te zien gaat het de goede kant op. Ik ben benieuwd naar de route tot Kroatië. Veel plezier en “Bon voyage “.

  1. Dank je Jan. Vandaag was al een mooie route, vooral het gedeelte langs de rivier Mangfall met uizicht op de besneeuwde bergen. Prachtig fietsen! Morgen naar Oostenrijk!👍
   Groetjes van ons

 3. Ziet er goed uit globetrotters!
  Hopen dat het nu echt beter weer gaat worden!
  Ming ziet een beetje bleekjes en kan wel wat kleur gebruiken.
  Ga zo door en geniet ervan!

 4. Al over de 1000 kilometer! Wat een prestatie… door weer, wind en water!
  Heerlijk door de prachtige natuur! En heel veel belevenissen! Leuk, iedere nacht ook weer een beleving waar jullie slapen.
  Geniet fijn samen! En dank voor de blog en foto’s… kunnen we een beetje mee-genieten.
  Lieve groetjes van ons

 5. Wat geweldig GAAF!!
  En schrijven kan je! Ming..wat is je haar al gegroeid😁
  Kijk uit naar de volgende
  up-date! Heel veel plezier en blijf fit om te voorkomen dat jullie de Corona krijgen, liefs

 6. Wat laat gelezen maar desalniettemin wat een heerlijk verhaal! Hoop dat jullie route voortvarend en goed zal gaan en dat corona jullie niet zal dwarsbomen. Warme groeten Ige & Nynke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.