Fietsrondje Noord-Holland.

Al 6 weken lang maken we iedere week korte fietstripjes van 3 of 4 dagen door Nederland. De wereld is klein geworden op dit moment, de landgrenzen gesloten, wat overblijft is ons kleine maar o zo mooie Holland! We blijven ons verwonderen. Deze week is Noord-Holland aan de beurt. Vanochtend zijn we uit regenachtig Kamperveen vertrokken, om door de polders richting Noord-Holland te fietsen. Een prachtige route langs smalle vaartjes en het mooie Gooimeer.

Het lukt ons om al die weken via vrienden-op-de-fiets in leuke tuinhuisjes te overnachten. Wat zijn er toch een mooie plekjes! Vaak hangt de sleutel al in de deur als we komen, het ontbijtje staat te wachten in de koelkast en we koken heerlijk ons eigen potje in het huisje. Op deze manier trekken we door het Hollandse land.

De laatste 2 weken zijn we wederom naar Friesland geweest en naar de Betuwe. Langs de Friese dijken, de prachtige molens, de vele pontjes en de mooie oude kerkjes. Daarna naar de Betuwe, weer zo heel anders dan het ruime Friese landschap. Geweldig gefietst langs de Maas met mooie, oude stadjes Ravenstein, Grave, Megen en Batenburg. Het frisse groen van het voorjaar, de mooie Hollandse luchten, de bloemenpracht in de wei, echt volop genieten!

We hebben onze lichtgewicht stoeltjes mee en genieten, na een bezoekje aan de supermarkt, op de mooiste plekjes van een heerlijke lunch. Meer hebben we niet nodig……

We kijken uit naar het heropenen van de wereld maar weten ook dat het in kleine stapjes zal gaan. We zullen geduldig moeten wachten en blijven ondertussen lekker fietsen en genieten in ons eigen land.

4 gedachten over “Fietsrondje Noord-Holland.

  1. Nederland is toch wel één van de mooiste fietslanden die ik ken. Gezien de foto’s, vermaken jullie je best. Uiteraard hadden jullie nu ergens in een ver buitenland kilometers moeten maken. Het is even niet anders. Een oud Nederland gezegde luidt: “Bijdt de tijd”. Ik hoop voor jullie dat je de draad van de geplande/begonnen reis snel weer kan oppakken.

  2. Wat leuk weer wat van jullie te horen en zien 🙂

    Geweldige foto’s en mooi dat jullie positief blijven.
    Heel veel fietsplezier in het mooie Holland!

    Groetjes Soraya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.