Kriskras door Nederland.

10 weken zijn we nu op pad in Nederland, al 5000 km getrapt in eigen land. Dat zijn heel wat kilometertjes kriskras door het land. De Polarsteps site van Minggoes geeft dat grappig weer, wat een streepjes door het land met als thuis basis Kamperveen. Kamperen zit er nog niet in voor 1 juli dus blijven we rondjes maken van 3 of 4 dagen door het land.

Afgelopen weken hebben we weer verschillende rondjes gemaakt. Via Gorinchem – Etten Leur – Maasland, weer terug naar Kamperveen. Met het pontje van Gorinchem naar Woudrichem begonnen we onze dag met een flinke tegenwind. Aangekomen in Etten Leur waren we dat snel weer vergeten, we belandden op een prachtig plekje. Dat werd genieten met een lekker wijntje. De volgende dagen vervolgden wij onze route via Maasland, langs het mooie Kinderdijk en via vele pontjes naar de Biesbosch. Het mooie weer van de afgelopen tijd liet ons deze keer een beetje in de steek, zondag was een regenachtige dag.

Na al onze fietskilometers waren de fietsen toe aan een onderhoudsbeurt. Hoe leuk is het om ons wekelijkse fietstripje te combineren met een bezoek aan Bongers Bike in Apeldoorn. We fietsten de eerste dag naar Weerseloo. Wat is het altijd heerlijk rustig fietsen in het oosten van het land! We kwamen terecht op de boerderij. Echt super leuk, we sliepen in het voorhuis en hoorden de kalfjes gezellig op de achtergrond. Vandaar ging onze route weer westwaarts, langs de Regge bij Rijssen, via de Sallandse Heuvelrug naar Vaassen. Wat een geweldige dag! Het fietspad langs de Regge, de mooie uitzichten vanaf de Sallandse Heuvelrug, het kon niet op! Vrijdagochtend trapten we al vroeg richting Apeldoorn om onze fietsjes weg te brengen. Na een lekkere wandeling in de Apeldoornse bossen, stonden ze helemaal nagekeken weer klaar. We kunnen er weer tegenaan.

Deze week wilden we onze route plannen rondom Druten. De restaurants zijn sinds 1 juni weer open en we konden weer gezellig uit eten met Merlijn en Sophie. Afgelopen dinsdag fietsten we eerst naar Hollandsche Rading via de polder en over de heide van Blaricum en Laren, richting ons gereserveerde huisje. Woensdag vertrokken we richting Druten. Aangekomen bij het pontje van Tiel, hoorden we dat een mondkapje aan boord verplicht was. We hebben al vele overtochten op de pont gehad, maar dit was nog niet eerder gebeurd. We hadden geen mondkapje in onze tas, net als de meeste andere fietsers terplekke, dus haalde iedereen ter vervanging t-shirts en buffjes uit de tas. Een hilarisch moment…. Het zag er echt komisch uit! Maar het is wel de realiteit. ’s Avonds konden we dan eindelijk weer gezellig met z’n viertjes eten op het terras. Wat fijn toch dat het weer kan! Vandaag zijn we aangekomen in een regenachtig Wehl, waarna we morgen weer richting Kamperveen fietsen.

We krijgen weer hoop om onze reis binnenkort buiten de grenzen te vervolgen! Gisteravond hebben we van Rutte gehoord dat er vanaf 15 juni weer binnen Europa gereisd mag worden. We kunnen nog niets plannen maar dromen weer volop… Wordt vervolgd…..

3 gedachten over “Kriskras door Nederland.

  1. Leuk om te lezen, jullie tochtjes en tochten in coronatijd. Hopen dat jullie snel weer je eigenlijke doelen kunnen verwezenlijken.

  2. Zo leer je je eigen land wel kennen. We wonen toch in een prachtig land. Ik hoop voor jullie dat je de wereldreis binnenkort weer kunnen voortzetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.