De eerste week in Duitsland.

We zijn nu een week op pad en wat een verschil met ons vertrek op 2 maart. Nu is het alleen maar heerlijk weer, lekker zonnetje, lange avonden ennn… geen hoog water!! Wat is fietsen dan lekker!

Vorige week zondag zijn we vanuit de woonark bij Jan en Evelien vertrokken. Uitgezwaaid en met een lekker zonnetje vanuit Kamperveen op weg naar Druten. Een avondje fijn doorgebracht met de kids van Ming en toen begon onze reis echt. Maandagochtend langs de Waal naar de grens bij Millingen aan de Rijn gefietst. We waren weer in Duitsland, wat een goed gevoel. We volgen deze keer de Limes route en blijven de Rijn alsmaar volgen. De dag brengt ons in Xanten, waar we net buiten het mooie plaatsje overnachten op een rustige camping.

’s Ochtends pakken we onze tent nat in en vertrekken we met lichte regen uit Xanten maar gelukkig wordt het snel droog en kan de regenjas weer uit. Een route met contrasten; uitgestrekte graslanden, verschillende meren maar ook dwars door het Ruhrgebied. Langs Duisburg en Dusseldorf. We komen uit in Sturzelberg, een mooi plekje aan de Rijn. De tent kan weer drogen in het avond zonnetje en wij genieten van een heerlijk avondmaaltje bij de tent. De volgende dag fietsen we via Koln, waar we natuurlijk even een fotootje moeten maken van de Dom, naar prachtig Remagen. De volgende dag komen we halverwege de dag in Kobenz. Even een deja vu…. Dit keer Koblenz met laag water, de vorige keer stond de camping onder water en kwamen we er als twee verzopen katjes aan… Nu een blauwe lucht met een paar schapen wolkjes. We nemen afscheid van de Deutsche Ecke en vervolgen onze route langs de Rijn. Onderweg zien we vele oude burchten en vestingswerken. Mooie stadjes als Boppard en Rhens. In Oberwesel vinden we een super leuke, kleine camping. De leukste tot nu toe. We hebben het mooiste plekje van de camping, aan het water.

Vrijdag fietsten we naar Mainz, een korte fietsdag omdat we de volgende dagen de Main gaan volgen en we zien dat daar minder campings zijn en er door de Corona toch nog een aantal gesloten zijn voor tent kampeerders. Midden in de stad, aan de Main zit onze camping. Een heerlijke zwoele zomeravond wordt gevierd met een lekker biertje. De Main wordt minder druk bevaren dan de Rijn. Het is super mooi fietsen! Als we bijna bij onze camping zijn, drinken we eerst een welverdiend biertje bij een gezellige Biergarten. Gelukkig is het nog maar een paar kilometer naar de camping. Maar daar aangekomen is de camping gesloten voor tent-gangers….. Tja…. Dat wordt weer 10 kilometer terugfietsen naar een vorige camping in Karlstein am Main. Gelukkig kunnen we daar onze tent wel opzetten! ’s Avonds zien we dat er ook voor de komende dagen minder campings langs de route zijn en daarom fietsen we zondag een korte route naar Miltenberg. Een leuk plaatsje, waar we vroeg in de middag, vlakbij de oude stadspoort onze tent kunnen opzetten. Een heerlijke zonnige middag om te genieten van ons mooie plekje. Morgen verlaten we de Main en gaan we het dal van de Erfa volgen. We laten ons weer verrassen….

8 gedachten over “De eerste week in Duitsland.

  1. Wat een mooie start deze 1e week! Heerlijk om jullie verhalen te lezen, en wat een prachtige foto’s! Geniet er heerlijk van samen! 🙂

  2. Wat fijn zeg dat jullie weer op pad zijn. En wat een mooie foto’s.
    Geniet ervan! Leuk om jullie verhalen te lezen. Liefs, Patries

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.