Oostenrijk en Italie.

Wat kun je fietsend veel zien en beleven in een week! We hebben een heerlijke week achter de rug. Na de beklimming vanuit Garmisch Partenkirchen kwamen we dinsdag in Oostenrijk aan. Omdat we pas op zaterdag met de trein een paar daagjes terug gingen naar Nederland, hadden we veel tijd om naar Innsbruck te fietsen. We ontdekten een prachtige route langs de rivier de Inn. Er loopt een mooi fietspad van ruim 500 km, wij hebben het gedeelte van Telfs naar Wiesing gefietst. Een hele mooie route dwars door de bergen. Woensdag kwamen we in Wiesing aan en hoorden op de camping dat er 10 km verderop de mooiste kloof van Oostenrijk ligt: de Wolfsklamm kloof. Leuk om daar donderdag naar toe te gaan! En dat klopte helemaal. Het was een super mooie hike langs bruisende watervallen, rotsachtige bergen met fantastische uitzichten. Vrijdag hebben we een dagje Innsbruck gedaan en zaterdag met de trein richting Nederland voor de diploma uitreiking van Sophie en natuurlijk ons even een paar daagjes laten verwennen door familie en vrienden….

Woensdag kwamen we aan het einde van de middag weer aan in Wiesing. Op deze familie camping konden we onze fietsen en bagage in de ski-opslag stallen. Echt super fijn dat we zo’n veilige plek hadden gevonden. Donderdag gingen we eindelijk weer fietsen, wat hadden we er naar uitgekeken! We gingen via Innsbruck en Telfs terug om onze route te vervolgen in Oostenrijk. Via Imst begon onze route richting bella Italia. Een geweldige mooie route over gravelpaden, langs de ruige bergen, de snel stromende rivier, via de Zwitserse grens naar de Reschenpas. Een mooie beklimming volgde. Boven aangekomen, begon het te onweren en een beetje te regenen. Het was gelijk een stuk koeler. En daar was dan eindelijk de Italiaanse grens! We vonden na deze zware dag een rustige kleine camping.

De volgende dag begon de heerlijke en schitterende afdaling naar Terlano. Een gebied van appels, appels en nog eens appels. Kilometers lang…. Wat een pracht! De zon was weer helemaal terug en we trokken verder richting Trento. We kwamen na de appels terecht in de Strada del Vino: geweldig fietsen tussen de wijnranken. Kilometer na kilometer alleen maar druiven: wat is Trentino mooi! Aangekomen in Trento, begon er een zware klim naar het meer van Caldonasso. Wow, dat was echt afzien…. Maar gelukkig was het meer dan de moeite waard, we vonden een leuk overnachtingsplekje aan het meer. Het is erg rustig in Italie, er zijn bijna geen toeristen. Zelfs aan het meer van Caldonasso. Voor ons natuurlijk erg lekker, de Italianen zullen het daar waarschijnlijk niet mee eens zijn…. ’s Avonds genoten bij ons tentje van de zon die langzaam achter de bergen verdween.

Via het meer van Caldonasso daalden we de volgende dag door de geweldige bergen langzaam richting Venetie. Weer zo’n geweldige route, vol verbazing over de natuur! Wat indrukwekkend, wat een voorrecht dat we dit allemaal kunnen beleven! Zo’n geweldig stuk, misschien wel het mooiste gedeelte tot nu toe. We blijven ons verbazen…. We kwamen terecht op een camping vol met para-gliders. Die kwamen natuurlijk niet voor niets in dit mooie gebied! Een leuk eigen wereldje, een hele andere hobby dan fietsen maar ook een prachtige passie. De laatste 95 km naar Venetie waren vlak. Af en toe leek het wel of we in Nederland waren…. Maar gelukkig lieten de mooie, oude plaatsjes en de velden met zonnebloemen ons weten dat we nog steeds in bella Italia waren. Cittadella was zo’n pareltje waar we doorheen kwamen. Aan het einde van de middag kwamen we op de camping net buiten Venetie aan. Hier staan de fietsen veilig om de stad te bezoeken.

Vandaag zijn we met de bus naar Venetie geweest. We waren ontzettend benieuwd of er hier wel toeristen zouden zijn. De Chinezen zullen we er in ieder geval niet treffen. We hadden ook gehoord dat het water weer helder zou zijn.

Het was echt prachtig in Venetie. We hebben uren gelopen door de verschillende wijken en het is inderdaad niet druk. Natuurlijk zijn er mensen maar je kunt heerlijk dwalen door de mooie straatjes en langs de geweldige grachtjes. Een bijzondere ervaring! Het water is schoon, je ziet de vissen zwemmen. Een heerlijke rustdag!

8 gedachten over “Oostenrijk en Italie.

  1. Mooi verslag, ik heb ook een beetje vakantie als ik het lees.
    benieuwd of jullie bepaalde routes volgden door Oostenrijk en Italië.
    Gr Anja

    1. Dag Anja, ja wij volgden de route naar Rome van Hans Reitsma. Een prachtige route, veelal over autovrije en autoluwe wegen. De route heeft ook een uitstapje naar Venetie. Een echte aanrader! Vanaf Venetie volgen we de Eurovelo 8 naar Athene.

  2. Wat een heerlijk verslag. Wij gaan niet op vakantie, maar zijn zo toch een beetje weg ;-). En wat fijn dat het zo rustig is in Venetië. Normaal kun je over de koppen lopen. Zo is het veel leuker! Nog veel mooie, veilige kilometers gewenst!
    Gr Hans & Anne-Karin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.