10.000 kilometer!

2 maart vertrokken we, uitgezwaaid door familie en vrienden, vanuit Putten voor onze wereldreis. Het werd een reis die bol stond van veranderingen. De wereld sloot om ons heen en we keerden zelfs tijdelijk terug naar Nederland.

11 weken hebben we Nederland doorkruist voordat we 14 juni opnieuw op de fiets stapten. Ditmaal vanuit de woonboot van onze zus en zwager uit Kamperveen. Gelukkig waren de grenzen in Europa weer open en konden we weer starten met onze droom.

Ondertussen zijn we al 2 weken in prachtig Albanie en genieten van dit schitterende land. Omdat we niet over land naar Griekenland kunnen om onze reis te vervolgen, de landsgrenzen tussen Albanie en Griekenland zijn nog gesloten, zouden we vorige week woensdag de ferry naar Italie nemen en van daaruit met de ferry vertrekken naar Griekenland. Helaas is dat niet gelukt. We kwamen er bij het inchecken achter dat Italie Montenegro op code rood heeft staan. Omdat wij een stempel in ons paspoort hebben staan van Montenegro, konden we niet naar Italie. We moesten eerst 14 dagen in Albanie zijn, voordat we de overtocht konden maken. We hebben daardoor dit prachtige land veel beter leren kennen. Wat hebben we deze anderhalve week geweldig gefietst, wat een bergen, wat een pracht. En wat een vriendelijke bevolking, we hebben het land en de mensen in ons hart gesloten!

Afgelopen woensdag hoorden we mijn naam roepen vanuit een auto. We keken op en zagen de zoon van mijn vriendin met zijn vriend. Wat toevallig zeg! We wisten dat de 2 vrienden op pad waren in Albanie. Maar dat je elkaar dan tegenkomt, hoe leuk is dat! We hebben gezellig samen wat gegeten en hoorden van de jongens dat ze een drone bij zich hadden. Ze wilden de volgende dag wel wat opnames van ons maken. Het leuke en bijzondere is, juist op dat moment, boven op de beklimming van de Llogara, sprong onze kilometerteller op 10.000 kilometer! We hebben sinds ons vertrek op 2 maart al 10.000 kilometer gefietst. Wat een bijzonder moment om gefilmd te worden!

Deze mooie beelden hebben ze van ons gemaakt in prachtig Albanie.

10.000 kilometer!!!

We hopen vanavond de ferry te nemen naar Italie. Morgenvroeg komen we aan in Bari waar we onze feitsreis gaan vervolgen naar Brindisi. Maandagavond maken we dan de oversteek vanuit Brindisi naar Igoumenitsa. We hopen dat het allemaal gaat lukken!

19 gedachten over “10.000 kilometer!

 1. Heel mooi, het land, en het weer en heel leuk dat filmpje. Qua afstand al een kwart van de aardkloot rond. Geniet van alles wat jullie tegenkomen. Gr. H

 2. Wát een prestatie!! 💪 mooi filmpje en prachtige beelden.
  Met zoveel genieten krijg je bij iedere kilometer er veel voor terug.
  Blijf dit vasthouden!

 3. Dit is inderdaad een prachtige film met mooie uitzichten een geweldige prestatie hoor, nog veel plezier en doe voorzichtig met die afdalingen
  groeten van Bas en Truus van Dijk

 4. Wat een prachtige foto’s, belevenissen, verhalen en natuur! Mooi dat jullie het land en de mensen in Albanië in jullie hart hebben gesloten! En wat een leuk filmpje!
  Fijn genieten samen! Lieve groetjes van ons voor jullie allebei!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.