Hoe onze reis te vervolgen?!?

Gisteren zijn we vanuit onze prachtige campingplek, midden in Cappadocia, vertrokken naar Urgup. Daar hebben we een pensionnetje gevonden, een ideale plek om te kijken hoe we onze reis na Cappadocia gaan vervolgen. Het blijkt een geweldig plekje, in het oude gedeelte van Urgup, in een oude cave. Er is wifi dus we kunnen op onze laptop gaan bedenken hoe we onze reis gaan vervolgen.

Onze route liep oostwaarts, richting Georgie. We hoopten dat we rond eind oktober Tibilisi konden halen om van daaruit een vlucht te nemen naar bijvoorbeeld Nepal. Centraal Azie ging niet meer lukken, dat wisten we, de winter is in aantocht. Maar we hoopten dat het in het najaar weer mogelijk zou zijn om de oversteek naar Zuid-Oost Azie te maken. Daar kun je in november heerlijk fietsen. Maar helaas gaat dat niet lukken….. De wereld is nog steeds op slot, er worden geen visa verstrekt dus we kunnen na Turkije helaas niet verder.

Hoe nu verder na Cappadocia? We kunnen tot begin december in Turkije blijven. Het is ondertussen oktober en verder oostwaarts zou betekenen meer koude in bergachtig gebied en de afstanden worden daar enorm. Langs de zuidkust daarentegen blijft het weer in oktober en november best aangenaam. Dat heeft ons doen besluiten om een nieuwe route te maken. We gaan langzaam afzakken naar het zuiden en proberen de hoogtepunten onderweg mee te pakken. Vandaar uit gaan we langs de lange kustlijn van Turkije fietsen richting Bodrum. Misschien nog een paar mooie eilandjes bezoeken, dat is altijd erg leuk.

Mocht er de komende 2 maanden niets in de wereld veranderen, dan zullen we begin december waarschijnlijk de oversteek maken naar Griekenland. Daar kunnen we 3 maanden overwinteren op verschillende eilanden om hopelijk in maart weer terug te gaan naar Turkije, om onze reis weer te vervolgen.

Maar eerst nog 2 maanden genieten in dit mooie, bijzondere en gastvrije land!

11 gedachten over “Hoe onze reis te vervolgen?!?

 1. Wat hebben jullie al veel mooie gebieden gezien en mensen ontmoed erg leuk om dat te volgen, langs de kust naar Bodrum zal.ook veel verassingen geven succes met het vervolg we lezen het wel weer.

  Groet Gert

 2. Als fietser is flexibiliteit nodig, maar van jullie wordt wel heel veel flexibiliteit gevraagd. Mooi om te lezen hoe jullie het weer oplossen. En openstaan voor wat op jullie weg komt. Toppers zijn jullie!

 3. Lieve Jacoming,
  Wow… wat komen jullie op veel prachtige plekken!
  Het is echt leven bij de dag leven voor jullie, maar heel fijn om te lezen hoe jullie ondanks alle maatregelen, er toch zoveel moois van maken samen.
  Enne… super mooi plan om te overwinteren op Griekenland.
  Geniet en bewonder!
  Enjoy the little things!!!
  Dikke knuffel Wilma!

 4. Tjonge jonge wat een flexibiliteit is hier voor nodig, tegenlijkertijd ook weet zo’n mooi bewijs dat je het leven moet nemen zoals het loopt en je dus niks kunt plannen, sturen of bepalen..vertrouwen dát is het sleutel woord. Voor mij de les ook heel duidelijk dit jaar! Lieverds geniet maar fijn dan doe ik dat ook bij het vuurtje (zoals je vanmiddag zag) in ‘ons’ huisje..dikke dikke knuffel HET KOMT GOED🙏💕

 5. Mooie plaatjes weer. Het is qua route wat improviseren, maar dat gaat jullie blijkbaar goed af! Langs de zuidkust is het prachtig en ik verwacht ook vandaar mooie verhalen en foto’s! Succes en geniet ervan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.